:: EMLAK ARAMA
SATILIK KİRALIK
      Konut     İşyeri       Arsa

15 yıldır emlak sektöründe kendine özgü bir yer edinen firmamızın misyonu, sektöründe güvene layık olabilmektir. Bunun yolunun doğruluk, dürüstlük ve kaliteli hizmetten geçtiğini çok iyi biliyoruz. Sizleri emlakta GÜVENLİ BULUŞMANIN ADRESİ KERVAN 'a davet ediyoruz.

   :: EMLAK REHBERİ...

 
TİCARİ EMLAK KREDİLERİ İŞTAH KABARTTI. --- ÜMRANİYE TİCARİ EMLAKTA 2.LİDER hürriyet , milliyet

Ticari gayrimenkul kredilerinde ikinci el piyasası oluşmaya başladı. Yabancı bankalar, projelerin fizibilite çalışmalarını yapmaktansa, bu araştırmaları yapan bankaların kredilerine talip oluyorlar.


Türkiye, bankaların kullandırdığı konut kredilerini ikincil piyasada satarak risklerini azaltmasını sağlayacağı mortgage yasasının çıkmasını beklerken ticari gayrimenkul kredilerinde ikinci el piyasası kendiliğinden oluşmaya başladı. Daha önce Türk piyasasında yer almayan yabancı bankalar şimdi Türkiye'deki bankalara kendileri sendikasyon vermeyi teklif ediyor. Bankacılar konut kredisinde de benzer teklifler geldiğini doğruluyor.


Kredi portföyünün ikinci elde satışı ile birlikte, Türkiye'de yerleşik bankaların daha fazla ticari gayrimenkul projesine finansman sağlaması mümkün olacak. Türkiye'ye 8 yıl önce giriş yapan Aareal Bank'ın Türkiye Genel Müdürü Şenay Azak, üç yıl önce Türkiye'ye limit açmayan bankaların şimdi kendilerine gelerek teklifte bulunduğunu söyledi. Azak, "Bu, Türkiye pazarının potansiyelinin uluslararası camiada algılanmaya başladığını gösteriyor. İki yıl önce vizyoner yabancı finansçılar Türk pazarına girdiler, şimdi diğerleri de geliyorlar. İlk etapta projelerin fizibilite araştırmalarını yapmaktansa, hazır bu araştırmayı yapmış olan kuruluşların kredilerine talip oluyorlar" dedi.


Türkiye riski bilançoda satılıyor

Şenay Azak, bu tür sekuritizasyonlarda müşteri açısından muhatabın değişmediğini söyledi. Azak, "Müşteri açısından teminat veya yapıda değişiklik yok. Bu sadece bizimle ikinci banka arasında bir sözleşme. Anlaşma yapıldığında bilançoda Türkiye riskini satmış oluyoruz. Karşıdaki banka da bu projenin geri dönüşü var mı, fizibil mi diye araştırma yapmaya gerek kalmadan bir kredi portföyüne ortak oluyor. Biz şimdi gelen teklifleri değerlendirip, onlara hangilerinin uygun olacağını bulmak için elimizdeki portföyü analiz etmeye çalışıyoruz" dedi. Bunun Türkiye açısından yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu anlatan Azak, 2003 yılında Almanya'daki ofiste çalışırken kendisinin Türkiye'de birlikte çalışma konusunda bazı bankalara teklif götürdüğünü ama o zaman bankaların Türkiye'ye gündemlerinde olmadığı gerekçesiyle kredi limiti açmadıklarını açıkladı.


Aereal Bank'tan 40 ticari gayrimenkule kredi imkânı

Merkezi Almanya'da bulunan Aereal Bank, Türk pazarında 1999 yılından bu yana faaliyetini sürdürüyor. Krizler nedeniyle temsilciliğini ancak 2005 yılında açan banka, ticari gayrimenkul projelerinin arsa dahil maliyetinin yüzde 70'ine kadar olan kısmına, 7 yıla kadar vade ile finansman sağlıyor. Dünyadaki toplam bütçesinin yüzde 2'sini Türkiye'ye ayıran banka, bugüne kadar Türkiye'de 10 ile 30 milyon euro arasındaki büyüklükteki projeleri kredilendirdi. Banka bu yıl 1 milyar euro ile 30-40 projeyi finanse edebilecek. Şenay Azak, "750 milyon euroluk krediye onay çıkardık. Ama yıl sonunda hedefimiz 1 milyar euroyu yazdırmak" dedi. Bugüne kadar Türk şirketlerinin projelerine kredi veren banka, bu yıldan itibaren yabancı şirketlerin de projelerini kredilendirecek. Bankanın kredilendirme metodu ise farklı. Yatırımcı her yıl ana meblağın yüzde 3'ünü veya yüzde 5'ini geri ödüyor. 7 yıllık bir kredide vade sonunda ana kredinin yüzde 60'ı açıkta kalıyor. Yatırımcı ya bunu son bir ödemeyle kapatıyor veya iki taraf da memnunsa vade uzatılıyor. Azak, "Bu, müşterilerin elini çok rahatlatıyor. Çünkü hiçbir gayrimenkul vade içinde kredisini gelirleriyle ödeyemez. Bir alışveriş merkezi, geliriyle hem giderini karşılamalı hem geri ödemesini yapabilmeli hem de yatırımcısına para bırakmalı ki o da yatırım yapabilsin. Biz kendi modelimizle bu imkânı sağlıyoruz." diyor.



Bileşim internatiol tarafından hazırlanan referans emlak endeksine göre ocak 2007 'de satışa sunulan ticari gayrimenkul stoku üzerinden kira getirisine göre en iyi yatırımlar 13,4 YILLA BEYOĞLU'NDA yapılabiliyor.Onu 14 yıllık geri dönüşüm süresiyle ÜMRANİYE TAKIP ETMEKTEDİR.

İlçe 1) Satılık m2 fiyatı, 2)Kiralık m2 fiyatı 3),Amortisman süresi (yıl) Beyoğlu 2.727 ,, 17 ,, 13,4

ÜMRANİYE 1.342 ,, 8 ,, 14

Şişli 2.080,, 12 ,, 14.04. Üsküdar 1.739,, 10 ,, 14,5 Kartal 1.231 ,,7 ,,14,7 Maltepe 1.248,, 7 , ,14,9 B.çekmece 1.099,, 6 ,,15,3 K.çekmece 1.682 ,,9 ,,15,6 B.evler 1.347 ,, 7 ,, 16 Beşiktaş 3.305,, 17,, 16,2 Bakırköy 2.384 ,,12 ,,16,6 Beykoz 2.304 ,,11 , , 17,5 Kadıköy 2.128 ,,10 ,,17,7 Esenler 1.331 ,,6 ,, 18,5 Sarıyer 3.167 ,,14 ,, 18,9


Bu haber Refarans gazetesinden alınmıştır.22 .02.2007 


Diğer haberleri görmek için tıklayınız...

 

SATILIK

detaylı bilgi için tıklayınız...


   :: YAKIN ÇEVRE
Kervan Emlak Dudullu Organize Sanayi Bölgesi içerisinde İmes Sanayi Sitesi, Modoko ve Keyap Çarşı gibi büyük iş merkezlerinin en merkezi noktasında bulunmaktadır...
 
Ataşehir - Şerifali Çiftliği - Çekmeköy'de konut arsaları ve kat karşılığı arsalar
» Tel: +90 (216) 527 27 27 | » Fax: +90 (216) 420 49 66   » info@kervanemlak.com - » www.kervanemlak.com  

ANA SAYFA | HABERLER | BİZE ULAŞIN | E-POSTA